Kuper: ‘Ajax voert wanbeleid en moet het salarisplafond verhogen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is de enige Nederlandse club met de middelen om te presteren in Europa maar door vast te houden aan het salarisplafond van een miljoen euro gooit de club zijn eigen ruiten in. Dat is de conclusie van de Britse auteur Simon Kuper, die meerdere boeken over voetbal en over Ajax heeft geschreven.

‘Het Nederlandse voetbal heeft dringend behoefte aan een beter Ajax. De club heeft veel meer potentie dan Feyenoord en PSV. Het beschikt­ over de hoogste begroting van de eredivisie, zo’n 80 miljoen euro per jaar, en heeft als gevolg van lucratieve spelerstransfers een eigen vermogen van 158,9 miljoen euro. De enige Europese clubs met meer in kas zijn waarschijnlijk Arsenal en Manchester United’.

‘Toch komt Ajax niet vooruit, vanwege een op het verleden gericht wanbeleid. De oud-Ajacieden die de club leiden, betogen dat zij als spelers in 1995 weinig verdienden maar alles wonnen, dus moeten de spelers van nu dat ook doen. De club heeft daarom een salarisplafond van zo’n één miljoen euro. Het probleem is dat er tegenwoordig een mobiele internationale markt is waar goede spelers veel meer kunnen verdienen. Dus gaan ze weg’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/10/08/kuper-ajax-voert-wanbeleid-en-moet-het-salarisplafond-verhogen/

Gegevens