Van der Sar baalt: 'We hebben een horrorstart gehad'

Bron: www.ajaxlife.nl

Van der Sar beleeft setbacks © Pro Shots

Edwin van der Sar heeft zich uitgesproken over de moeilijke seizoenstart van Ajax. In gesprek met Inside Ajax geeft de algemeen directeur aan heel teleurgesteld te zijn, maar dat “het niet allemaal hel en verdoemenis is.”

“We hebben een horrorstart gehad, met name wat er met Appie is gebeurd heeft een aardige weerslag gehad op de selectie en de club. De eerste twee weken hebben we niet goed kunnen trainen”, duidt de oud-doelman het begin van het seizoen. 

Dat Ajax vervolgens goed voor de dag kwam in en tegen Nice lijkt Van der Sar als een nadeel uit te leggen: “Eigenlijk speel je dan een goede wedstrijd, terwijl als je er daar met 4-0 afgaat, denkt iedereen dat de situatie enorme impact heeft.”

“We hebben onszelf de das om gedaan tegen Nice. Dan krijg je klap op klap. En dan tegen Rosenborg, een team waar je negen van de tien keer van moet winnen. Met name de Europese uitschakeling kwam heel hard aan, maar er zijn ook zeker fases dat we goed gespeeld hebben”, brengt de voormalig recordinternational enige nuance aan.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22630