Muric: 'Daarover werd niet gecommuniceerd'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Robert Muric trok zijn conclusies toen hij na een verhuurperiode aan Pescara in de voorbereiding op het huidige seizoen geen vertrouwen voelde van Ajax. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt vertrok de dribbelaar naar het Portugese SC Braga, waar hij aan een frisse start begon. Ajax Showtime sprak kort met hem.

Het was één groot circus aan zaakwaarnemers en louche belangenbehartigers toen Muric in de zomer van 2014 Dinamo Zagreb wilde verlaten voor Ajax. Zelf was hij vlak na de winterstop al akkoord met Ajax, maar volgens de club uit Zagreb verbond zijn contract beide partijen nog aan elkaar tot de zomer van 2015. De Kroatische club ondernam zelfs nog juridische stappen, maar het mocht niet baten. Muric was Ajacied.

In de maanden die volgden moest de rechtsbuiten vooral acclimatiseren en werken aan zijn fitheid. Hij had immers bij zijn voormalige club al tijden niet getraind, omdat ze het met elkaar aan de stok hadden. Op 22 augustus 2014 mocht hij een half uurtje invallen bij Jong Ajax, het team waar hij later nog veel minuten zou maken. Onder Frank de Boer viel de linkspoot tweemaal in, in de hoofdmacht, maar daar bleef het bij.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/107683/muric-daarover-werd-niet-gecommuniceerd