LIVE 14.30u | Ajax - Vitesse (0-2)

Dit is het livetopic voor de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse van zondagmiddag. In de Johan Cruyff ArenA nemen beide ploegen het tegen elkaar op vanaf 14.30 uur. Het affiche wordt uitgezonden op FOX Sports.

Verslag eerste helftMarcel Keizer stuurde vertrouwde namen het veld in in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. In de weet dat Feyenoord op zaterdag verloor van NAC Breda, moesten de Amsterdammers winnen om een punt uit te lopen op de Rotterdammers.

Vanaf minuut één was dat echter niet te zien. Ajax was enorm slordig aan de bal, er was geen druk bij het verdedigen, waardoor Vitesse - dat goed stond - simpel in de wedstrijd bleef. De subtopper kwam dan ook dik verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Thomas Bruns werd ingebracht, Nick Viergever was te laat, waardoor aanvoerder Guram Kashia kon binnenkoppen: 0-1.