Onana: ‘Hier ken ik mijn buren niet eens’

Bron: www.ajaxlife.nl

Soms is het leven best zwaar voor Onana. © Pro Shots

De Amsterdamse zender AT5 sprak Ajax’ eerste keeper uitgebreid op sportpark De Toekomst. Andre Onana is niet alleen maar een vrolijke snuiter, zo blijkt.

Onana oogt gelukkig als hij vertelt over z’n roots en praat over z’n familie en vrienden in Kameroen. “Dat was echt fantastisch.” Nederland is een ander land, met een andere cultuur. In Kameroen zijn familie, mensen uit je buurt en je omgeving zeer waardevol. “Hier ken ik mijn buren niet eens. Maar in Afrika is het zo: als het goed met je gaat, ben je goed voor iedereen. Dat is een heel andere mentaliteit, “ vertelt Onana.

Hij leeft alleen in Amsterdam. Het vrolijke beeld van de Kameroener, op Snapchat of Instagram met vrienden, is een beetje misleidend. “Nederland is nog steeds nieuw voor mij. Regelmatig verveel ik me en nodig ik mijn vrienden uit als ze tijd hebben. Als ze geen tijd hebben, moet ik sterk zijn. Zo is het leven.”

“Soms is het moeilijk voor mij. Vooral als we niet gewonnen hebben. Dan is het nog lastiger voor me. Dan ga ik naar huis en dan ben ik alleen. Dan denk ik aan de wedstrijd. Dat is niet makkelijk.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22527