Niet aanvallen maar verdedigen is het probleem van Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Dingen zijn niet de schuld van Veltman. Dit is gewoon de best beschikbare foto. © Pro Shots

Het gaat bij Ajax al bijna het hele seizoen over gemiste kansen. Er worden best veel kansen bij elkaar gevoetbald, alleen het scoren lukt nog niet echt. Maar er is nog een probleem. De ploeg is verdedigend kwetsbaarder dan vorig seizoen.

Het lukte Ajax in de eerste fase van seizoen 2017/2018 slechts een keer niet om de nul weg te poetsen van het scorebord. Dat kan een keer gebeuren, zoals je ook wel eens wat kansen mist. Dat hou je altijd, de ene keer iets extremer dan de andere keer.

Als het scorend vermogen even wegvalt, is het van groot belang om in ieder geval een verdediging te hebben waar nog geen muisje doorheen komt. Juist dat blijkt het grote pijnpunt bij Ajax, zelfs in vergelijking met de opstartfase onder Peter Bosz.

Op basis van de kansenverhouding per wedstrijd, was het niet onverdiend geweest als Ajax de volle score van vijftien punten had behaald. De ploeg van Marcel Keizer is niet een keer weggespeeld en als het al eens in de problemen kwam, dan toch vooral door slordig spel of gemakzucht. Dat laatste zagen we gebeuren in Den Haag.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22522