Dolberg - Huntelaar betekent veranderingen elders in elftal

Bron: www.ajaxlife.nl

Als je Keizer zo hoort, lijkt een basisplek voor Huntelaar aanstaande. © Pro Shots

Als Kasper Dolberg en Klaas Jan Huntelaar samen in de spits spelen, heeft Ajax iets extra’s. Haal je ze uit elkaar, dan kakt de boel weer in. Dat is ook Marcel Keizer opgevallen. De twee koppelen is ineens geen weken meer weg.

Ajax draaide de wedstrijd tegen Rosenborg BK om toen Huntelaar erbij kwam om Dolberg te vergezellen en ook al werd de voorsprong nog uit handen gegeven, tegen VVV-Venlo was ‘The Hunter’ opnieuw nodig om iets te forceren.

Het brengt wel een risico met zich mee, twee centrumspitsen, twee vleugelaanvallers en nog een creatieve man als Ziyech. Dit blijkt ook uit het commentaar van Keizer, als hem wordt gevraagd op welke aanvallende variant hij wil voortborduren.

“Het is bij Ajax altijd moeilijk om sommige spelers op de bank te zetten en dat geldt ook voor Huntelaar. Klaas doet goede dingen, in de groep en op het trainingsveld, vanaf het moment dat hij terugkeerde. Dan ga je nadenken om zo’n jongen in de basis te zetten,” geeft Keizer aan tijdens de nababbel van VVV-uit.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22407