Ajax-aanwinst: “Ajax is in Colombia erg populair”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Waar de komst van Mateo Barac afgelopen week in de lucht hing, is de transfer van de Kroaat plotseling, om onduidelijke redenen, van de baan. Luis Manuel Orejuela lijkt daarentegen wel een transfer naar Amsterdam te gaan maken. De Colombiaanse verdediger wordt donderdag medisch gekeurd.

Tegen De Telegraaf vertelt Orejuela, die overkomt van Deportivo Cali: “Mijn droom komt uit. Ik mag bij een van mijn favoriete clubs in Europa spelen, want Ajax is in Colombia erg populair.”

De afgelopen tijd heeft hij veel met zijn landgenoten Davinson Sánchez en Mateo Cassierra gepraat, die hem lovende verhalen over de Eredivisie vertelden: “Door hun enthousiasme wist ik al zeker dat ik naar Nederland wilde. Ik kan niet wachten tot ik ze kan zien en met ze kan samenspelen.”

De aanvallend ingestelde back speelde al regelmatig met Sánchez in de Colmbiaanse jeugdelftallen: “We kennen elkaar goed en hebben een klik in het veld. Ik wil hetzelfde bereiken als Davinson en het liefst even snel. Daar ga ik in elk geval mijn uiterste best voor doen.”

 

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-aanwinst-ajax-is-colombia-erg-populair/