Arveladze als trainer aan de slag in... Oezbekistan!

Bron: www.ajaxlife.nl

Arveladze speelde in totaal vier seizoenen voor Ajax. © Pro Shots

Shota Arveladze heeft een wel heel bijzondere nieuwe uitdaging. De voormalig doelpuntenmachine van Ajax wordt trainer van Pakhtakor Tashkent FK. Dat is een club in Oezbekistan. Arveladze neemt Pieter Huistra mee als assistent.

Het is zeker niet de eerste stap van Arveladze (44) op trainersvlak. Hij stond al voor de groep bij onder meer Kasimpasa, Kayserispor en Trabzonspor in Turkije, plus Maccabi Tel Aviv in Israël. Dat laatste werd geen succes. Toch krijgt 'Mister Bean' er een bijzondere stempel bij in zijn paspoort.

Pakhtakor Tashkent is elfvoudig Oezbeeks kampioen en staat momenteel, zo'n beetje halverwege de competitie, op de derde plaats. Dit seizoen nog kampioen worden lijkt een onmogelijke opgave. Er is dan ook een contract getekend voor anderhalf seizoen, zodat er op zeker een nieuwe kans volgt.

Pakhaktor betekent overigens iets als katoenteler, zo lezen we toevallig op Wikipedia. Oezbekistan was ten tijde van de Sovjet-Unie verantwoordelijk voor de katoenteelt. De export van katoen is nog altijd erg belangrijk voor het land in Centraal-Azië. 

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22006