Meer duidelijkheid over tegenstanders in voorronde CL

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax moet de scherven bijeen rapen en aan de bak. © Pro Shots

De laatste puzzelstukjes van seizoen 2016/2017 vallen op hun plek. En daarmee wordt ook meer duidelijk over de start van het nieuwe seizoen. Zo zijn inmiddels vier van de vijf ploegen bekend die Ajax kan treffen in de derde voorronde van de Champions League.

Ajax verspeelde deze lente twee kansen op een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League. Het lukte niet om kampioen te worden en het lukte ook niet om de Europa League te winnen. Er is nog een laatste kans voor Peter Bosz en zijn mannen.

Dankzij de tweede plaats in de eredivisie komt Ajax opnieuw uit in de voorronde van de Champions League. Het lukte Ajax, en überhaupt een Nederlandse club, in 2010 voor het laatst om via deze weg in het hoofdtoernooi te komen. Het goede nieuws is dat Ajax twee keer wordt beschermd bij de loting.

Ajax zal in de derde voorronde moeten afrekenen met Steaua Boekarest, Young Boys, OGC Nice, Basaksehir of de nummer twee van Griekenland. Via de play-offs zijn nog drie Griekse ploegen in de race: AEK Athene, Panathinaikos en PAOK Saloniki.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21913