Beslissende stap gezet in de realisatie van de Johan Cruijff Arena

Bron: ajaxfanzone.nl

Nog dit jaar zal de Amsterdam Arena de naamsverandering ondergaan naar de Johan Cruijff Arena, zo hebben alle betrokken partijen besloten. Besloten is een deel van de 50 miljoen euro kostende verbouwing van de Arena uit te stellen. Daardoor wordt het financiële gat in de begroting aanzienlijk verkleind.

Het wegvallen van 20 miljoen euro op de post ’naamsponsor’ was de grootste hobbel die genomen moest worden om het stadion naar de in 2016 overleden Cruijff vernoemd te krijgen. Door de financiering van de renovatie te spreiden tot mogelijk 2024 lijkt de status quo doorbroken. Ook de UEFA heeft laten weten geen problemen te hebben met de aanpassing van de renovatie die eigenlijk voor de start van het EK in 2020 moest worden afgerond. Door de financiering van de renovatie te spreiden tot mogelijk 2024 is de naamsverandering een feit en krijgt het stadion de naam van de grootste Nederlandse voetballer ooit.

Bron: De Telegraaf

Likes(114)Dislikes(1)

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/05/11/beslissende-stap-gezet-in-de-realisatie-van-de-johan-cruijff-arena/

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Onderwerpen: ArenA, UEFA
Tags: Nieuws
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff