Column: Knipogen op donderdag 

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Even voor uw beeldvorming: tijdens het schrijven van deze column ben ik aan het knipogen. Dat doe ik al sinds woensdagavond omstreeks 19:09. Vanaf het moment dat het hoofd van Bertrand Traoré een bal raakte op de manier waarop iemand die bang is voor de temperatuur van het water met zijn teen het wateroppervlak toucheert.

Ik knipoog niet in het bijzonder naar iemand in de ruimte waarin ik mij bevind. Het is knipogen in het luchtledige. Maar dat wil niet zeggen dat het eenzijdig ooglidklepperen aan niemand gericht is. Ik knipoog wel degelijk naar alle Nederlanders die Ajax dit succes niet gunnen. En ik knipoog naar Auke Kok, die zich meer en meer als zure oude man begint te profileren en de prestaties van Ajax onlangs onder handen nam in zijn eenmansbaggerbedrijf (heb je gekeken gisteren Auke?).

Maar bovenal knipoog ik naar de spelers en staf van Lyon. Het Lyon dat zo naarstig op zoek was naar een knipoog van een tegenstander. Een zoektocht zonder begin en zonder einde. Een strohalm vonden ze, maar voor cadeaus moet je in Kroatië zijn. Het was de perfecte wraak, een afrekening in zijn puurste vorm.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/column-knipogen-op-donderdag/