Trotse Walian: “Ik heb hier veel geleerd”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ezra Walian zal aan het eind van het seizoen vertrekken uit Amsterdam. Het aflopende contract van de jeugdspeler wordt niet verlengd. Hij kijkt desalniettemin terug op een mooie periode bij Ajax. “Ajax is heel goed voor mij geweest. Ik heb hier veel geleerd”, aldus Walian in gesprek met het Haarlems Dagblad.

Walian, die in 2012 overkwam van de jeugdopleiding van AZ, speelde sinds dit seizoen voor Jong Ajax. De voorbereiding begon echter dramatisch voor hem. De spits werd in juli aangereden op zijn scooter, waardoor hij pas in november in het tweede kon debuteren. Hij moest daarnaast Mateo Cassierra vaak voor zich dulden. “Zo gaat het bij een club als Ajax”, reageert hij begripvol.

De aanvaller was dit seizoen bij Jong Ajax goed voor 3 doelpunten. Ook wist hij zijn debuut te maken voor het nationale elftal van Indonesië. Walian weet nog niet waar hij volgend seizoen te vinden is. Dat hij bij Indonesië vaak lang en ver van huis is, ziet hij niet als een probleem. “Ik zal niet bij elk trainingskamp van Indonesië aanwezig zijn. Het is een kwestie van afwegingen maken. (…) Ook ik zal per keer bekijken wat verstandig is.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/trotse-wallian-vertrekt-ajax/