Ajax bereikt halve finale Europa League na zinderende verlenging

Ajax staat in de halve finale van de Europa League nadat het in de return tegen Schalke´04 in de verlenging twee keer wist te scoren. Na de 2-0 zege in de heenwedstrijd hadden de Ajacieden goede papieren, maar Schalke poetste de achterstand weg voor eigen publiek. In de verlenging kwam Schalke zelfs op een 3-0 voorsprong en leek de halve finale ver weg voor Ajax. Nick Viergever en Amin Younes zorgden echter voor de 3-2 eindstand, waardoor Ajax voor het eerst sinds 1997 weer in een Europese halve finale staat.

Peter Bosz had vooraf een waarschuwing gegeven aan de spelers van Ajax dat men moest waken voor onderschatting en dat Schalke vanaf de eerste minuut vol gas zou geven. Het scenario voltrok zich in de Veltins Arena en al na twee minuten had Ajax op achterstand kunnen komen. Meyer schoot de bal tegen de paal terwijl Goretzka een minuut eerder de bal net naast het doel van Onana schoof. Daarna kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd maar tot echte kansen kwam de ploeg van Bosz niet.