Historisch debuut De Ligt pakt totaal verkeerd uit

Bron: www.ajaxlife.nl

Het wordt een avond die De Ligt nog lang zal bijblijven. © Pro Shots

Matthijs de Ligt is de jongste debutant bij het Nederlands elftal sinds de Tweede Wereldoorlog. Dat is een heel aardige statistiek, maar de feiten vertellen ook een heel ander verhaal. Oranje verliest met 2-0 van Bulgarije, kan kwalifcatie voor het WK haast wel vergeten en mag Danny Blind blijven?

Er was al veel te doen om het oproepen van De Ligt, er is nu nog meer te doen om het debuut van De Ligt. De verdediger speelde amper driehonderd minuten in de eredivisie, maar mocht in Sofia debuteren alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Dat was het niet, zo bleek al na vijf minuten. De Ligt liet zich na een lange bal simpel aan de kant zetten door Spas Delev, die de Bulgaren op voorsprong zette. Een kwartier later deden beide hoofdrolspelers exact hetzelfde, inclusief gestuntel van doelman Jeroen Zoet.

Het is nu heel gemakkelijk om een jongen van zeventien af te fakkelen, maar dat gaat natuurlijk nergens over. Een avond als deze is nooit de schuld van een zeventienjarige debutant en ook het wisselen van De Ligt, wat in de rust gebeurde, bleek de oplossing niet. 

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21479

Gegevens