Neres scoort eerste Ajaxgoal tijdens avondje NAC

Bron: www.ajaxlife.nl

Neres is belangrijk in Breda. © Pro Shots

David Neres verstaat nog geen woord Nederlands, maar lijkt toch naar de critici geluisterd te hebben. Tijdens het duel met NAC Breda op vrijdagavond nam hij namelijk de openingstreffer voor zijn rekening; het was zijn eerste goal in dienst van Ajax. In een duel met zeven doelpunten gaf Neres ook nog een assist, maar tevergeefs: de thuisploeg won de wedstrijd met 4-3.

Al in de elfde minuut was het Carel Eiting die rechtsbuiten Neres vond met een afgemeten steekpass. De Braziliaanse miljoenenaankoop kwam tussen twee verdedigers in, keek waar de keeper stond en plaatste de bal met links zonder eerst te controleren.

Jong Ajax bleef sterker, maar het was NAC dat doel wist te treffen. Spits Cyriel Dessers ramde op prachtige wijze een halfhoge voorzet vanaf links achter Ajax-doelman Alblas waardoor de ploegen weer op gelijke hoogte stonden.

De derde goal van de avond was er weer een van Jong Ajax. Abdelhak Nouri legde een vrije bal vanaf het linkermiddenveld op het hoofd van Noussair Mazraoui, die duikend raak kopte: 1-2.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21448