Jong Ajax onderuit in doelpuntrijk duel

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 4-3 verloren van NAC Breda. In Brabant waren David Neres, Noussair Mazraoui en Mateo Cassierra trefzeker voor de ploeg van trainer Marcel Keizer.

De Amsterdamse beloften begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na ruim elf minuten op voorsprong. David Neres scoorde zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax op aangeven van Carel Eiting. Ajax domineerde de wedstrijd, maar kregen na een halfuur een tegentreffer. Cyriel Dessers volleerde de bal achter doelman Alblas. Zo’n vijf minuten voor rust kwam Jong Ajax opnieuw op voorsprong. Noussair Mazraoui kopte een vrije trap van Abdelhak Nouri knap binnen. Op slag van rust stond het echter alweer gelijk. Na een fraaie dribbel scoorde Garcia de 2-2.

Binnen tien minuten in de tweede helft stond NAC Breda met 4-2 voor. Dessers en Verschueren scoorden voor de Brabanders. Na een uur spelen bracht Mateo Cassierra de spanning terug in de wedstrijd door de 4-3 te scoren. In de slotfase kreeg Ajax niet meer echt grote kansen, waardoor de Amsterdammers uiteindelijk met 4-3 verloren.