De Graafschap bezorgt nu titelkans Jong Ajax flinke knauw

Bron: www.ajaxlife.nl

En weer is het foute boel op De Vijverberg... © Pro Shots

Wat is dat toch? Na het eerste elftal kan nu ook Jong Ajax het na een bezoek aan De Graafschap vergeten om kampioen te worden. Dit keer was niet Bryan Smeets, maar Anthony van den Hurk de grote plaaggeest, met maar liefst drie doelpunten.

Het was voor Jong Ajax al een moeilijk verhaal om kampioen te worden van de Jupiler League, maar het lijkt nu helemaal over en uit. Koploper VVV-Venlo was met 4-1 te sterk voor Fortuna Sittard en vergrootte zijn voorsprong op de talenten uit Amsterdam naar negen punten.

Dankzij Vaclav Cerny – hij scoorde nu wel... – en Frenkie de Jong boog Jong Ajax een achterstand nog voor rust om in een voorsprong, maar Van den Hurk bleek niet te stoppen. De spits van het geplaagde De Graafschap maakte een hattrick en hield de drie punten op De Vijverberg.

Waar Van den Hurk drie keer scoorde, wist Matteo Cassierra het net niet te vinden. Of, nou ja, eigenlijk ook wel, maar een treffer van de Colombiaan werd afgekeurd vanwege buitenspel. Cassierra kopte de bal in de slotfase nog tegen de lat.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21402