Jong Ajax verliest met 3-2 in Doetinchem

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 3-2 verloren van De Graafschap. Vaclav Cerny en Frenkie de Jong scoorden de Amsterdamse goals.

In Doetinchem startten David Neres, Mateo Cassierra, Vaclav Cerny, Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri in de basis. In het begin van de wedstrijd zorgden Léon Bergsma en Damil Dankerlui voor het eerste gevaar. Aan de andere kant was het direct raak. Van den Hurk tikte een voorzet achter doelman Alblas. Vaclav Cerny zorgde even later voor de 1-1. Het talent fopte zijn tegenstander met een schijnschot, waarna hij de bal laag in het doel schoof. Op slag van rust zorgde Frenkie de Jong voor de 1-2. Na een mooie combinatie tussen Neres en Cassierra kreeg De Jong de bal. Met een laag schot in de hoek zette de middenvelder zijn ploeg op voorsprong.

Direct na rust zorgde Van den Hurk alweer voor de gelijkmaker. Alblas werkte een bal niet goed weg, waarna hij raak schoot. Vlak voor tijd complementeerde Van den Hurk zelfs zijn hattrick en bezorgde hij De Graafschap de drie punten. In het slot van de wedstrijd was Cassierra nog dicht bij een late gelijkmaker, maar zijn bal eindigde op de lat.