Ajax neemt na rust afstand van Heracles

Ajax wist dat het, na de overwinning van Feyenoord, moest winnen om in het spoor te blijven van de koploper. Tegelijkertijd kon het door de nederlaag van PSV verder afstand nemen van de nummer drie. In de eigen Amsterdam ArenA werd het in een wedstrijd vol kansen uiteindelijk 4-1. De Amsterdamse doelpunten werden gemaakt door Kasper Dolberg, Matthijs de Ligt, Davinson Sanchez en Bertrand Traoré. De tegentreffer kwam op naam van Samuel Armenteros.

De eerste helft stond bol van de kansen, al viel de doelpuntenproductie tegen. Na acht minuten spelen leek Kasper Dolberg Ajax op voorsprong te gaan schieten, op aangeven van Davy Klaassen faalde de spits oog in oog met doelman Castro. Een minuut later kreeg Klaassen zelf een aardige mogelijkheid. Amin Younes bediende de aanvoerder op de rand van het strafschopgebied maar die schoof de bal naast. Weer een minuut later schoot Bertrand Traoré via Castro naast. De kansen bleven komen, want ook in de minuut die volgde kreeg Ajax een kans. Traoré raakt de bal niet goed en daarna werd de poging van Hakim Ziyech gekraakt.