Sierhuis scoort tweemaal voor winnend Jong Ajax

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-3 gewonnen van Achilles’29. Kaj Sierhuis scoorde twee keer, Ezra Walian scoorde één keer en daarmee zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

In Goesbeek werd een halfuur later afgetrapt dan gepland, doordat de vierde official vlak voor de aftrap onwel was geworden. Achilles startte beter aan de wedstrijd en kreeg wat kleine mogelijkheden. Na ruim tien minuten spelen leidde dat tot een 1-0 voorsprong. Na de achterstand kwamen de beloften beter in de wedstrijd. In de 22e minuut zette Ezra Walian na een goede aanval Jong Ajax weer naast Achilles. Na een halfuur scoorde Kaj Sierhuis de 1-2. Na een mooie pass van Frenkie de Jong kopte Sierhuis de bal over de doelman heen.

Na een uur spelen scoorde Sierhuis zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Er ging wederom een hele fraaie pass van Frenkie de Jong aan vooraf. Doordat Ajax verzuimde om de score verder te laten oplopen, werd het nog spannend nadat Versteegen de 2-3 maakte. Na de zege op Achiles’29 heeft Jong Ajax nu 53 punten, zes punten achter koploper VVV Venlo. Een recordaantal punten voor een beloftenteam in de Jupiler League.