Jong Ajax pijnlijk ten onder tegen Fortuna

Jong Ajax heeft maandagavond haar vijfde nederlaag van het seizoen geleden. In Sittard ging de ploeg van Marcel Keizer met 5-2 ten onder. Vaclav Cerny en Mateo Cassierra zette de bezoekers in de eerste helft nog op een 0-2 voorsprong.

Met Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Jairo Riedewald, Kenny Tete en Mateo Cassierra in de basis begon Jong Ajax uitstekend aan de wedstrijd. Op aangeven van Noussair Mazraoui scoorde Cerny al binnen twee minuten het openingsdoelpunt. Het lukte Ajax niet om de wedstrijd te controleren, waardoor Fortuna beter in de wedstrijd kwam. Vlak voor rust schoot Mateo Cassierra uit een vrije trap goed raak.

In de tweede helft leken de beloften op zoek te gaan naar de genadeklap, maar die bleef uit. Fortuna kwam al snel na rust terug in de wedstrijd. Het duel ging gelijk op tot aan de, ietwat gelukkige, gelijkmaker. Hierna drukte de thuisploeg door en scoorde het nog drie keer. Het is de eerste nederlaag sinds 31 oktober 2016 toen Jong Ajax met 4-0 verloor van VVV Venlo.