Jong Ajax swingt langs Almere City: 6-3

Jong Ajax heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen Almere City overtuigend gewonnen. Op sportpark de Toekomst werd het maar liefst 6-3 voor het team van Marcel Keizer. Kenny Tete en Jairo Riedewald starten allebei in de basis en ook Abdelhak Nouri was weer present na zijn blessure.

Jong Ajax begon prima aan de wedstrijd en kwam via Mazraoui al snel op een 1-0 voorsprong. Abdelhak Nouri scoorde na een klein half uur de 2-0 en toen Donny van de Beek tien minuten later een penalty wist te benutten leek de wedstrijd gespeeld. Na de thee gingen de Ajacieden vrolijk verder en nadat Van de Beek de 4-0 had laten aantekenen liet ook Mateo Cassierra van zich horen met de 5-0. De Ajacieden leken op weg naar een monsterscore maar daar stak Almere City een stokje voor. De ploeg wist binnen tien minuten drie keer te scoren maar het was uiteindelijk Jong Ajax dat het laatste antwoord had. Dankerlui schoot vijf minuten voor tijd de 6-3 binnen. Door de zege verkleinde Jong Ajax de achterstand op koploper VVV-Venlo tot vier punten. Diezelfde marge, maar dan in het voordeel, koesteren de Ajacieden op nummer drie FC Volendam. Vrijdag komt RKC Waalwijk op bezoek.