Matig Ajax begint toch goed aan 2017

Ziyech liet in Zwolle zien dat het gek is dat hij niet in Gabon is. © Pro Shots

Goed, de punten zijn binnen. Maar echt goed was het niet wat Ajax liet zien in Zwolle tegen PEC. Gelukkig liep het in de eerste twintig minuten na rust wel even lekker en dat was genoeg om met 3-1 te winnen.

De Ajacieden hadden vorige week nog wel zelfvertrouwen getankt door RB Leipzig van de mat te tikken. Alleen was daar tegen PEC weinig van te zien, zeker in de eerste helft niet. De Ajacieden leken nog in de winterslaap te zitten.

De spelers waren na rust eindelijk wakker en binnen tien minuten stond het 0-2. Justin Kluivert stond aan de basis van de openingstreffer. De debutant stuurde Anwar el Ghazi weg, waarna de rechtsbuiten onderuit werd getrokken: penalty. Lasse Schöne schoof de strafschop vervolgens rustig binnen.

Twee keer knipperen met onze ogen later verdubbelde Hakim Ziyech de voorsprong. Joël Veltman gaf een mooie lange bal op de middenvelder die wat draaide en de bal leep in het doel tikte. De zege leek binnen, met de nadruk op leek.