Zeer matig Ajax 2 verliest met 1-3 van Excelsior

Ajax heeft vanmiddag de oefenwedstrijd tegen Excelsior met 1-3 verloren. De reserves van Ajax creëerden amper kansen en door geknoei van de defensie werden er drie goals weggegeven.

Ajax kwam al na 10 minuten met 0-1 achter door zwak ingrijpen van keeper Boer. De Amsterdamse ploeg wist de hele eerste helft amper kansen te scheppen. De grootste kans was voor spits Cassierra, maar die schoot onbeholpen naast.

De tweede helft was niet veel beter, maar Ajax kwam toch, via een vrije trap, op gelijke hoogte. De trap van Nouri werd door Dijks(!) binnen gekopt. Maar binnen 10 minuten gaf Ajax het helemaal weg door verdedigende blunders. Invaller doelman Krul liet zich verrassen door een verre uithaal van Hadouir. Een paar minuten later maakte Matheij de 1-3 uit een corner na geknoei van onder andere Westermann. Riedewald viel na 62 minuten uit met een knieblessure. De ernst van de kwetsuur is nog niet bekend.

Opstelling Ajax: Boer (Krul 46′); Tete, De Ligt (Westermann 46′), Riedewald (De Jong 62′), Dijks; Van de Beek, Nouri, De Jong (Eiting 46′); Kluivert, Cassierra, Clement.