LIVE 16.45 uur | Ajax - FC Groningen (2-0)

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dit is het livetopic voor het treffen tussen Ajax en FC Groningen in de Amsterdam ArenA. De ploeg uit Amsterdam kan door te winnen van de Groningers twee punten uitlopen op titelconcurrent PSV wat zaterdagavond slechts een punt pakte op bezoek bij Roda JC. Het duel wordt uitgezonden door FOX Sports.

Verslag eerste helftNa een prachtige minuut stilte voor de slachtoffers van Chapecoense, trapte Ajax het duel in de ArenA af met FC Groningen. De uitploeg noteerde een kansje in de absolute beginfase, maar Ajax nam het initiatief gauw over. Na tien minuten was het dan ook al raak. 

Eerst volleerde Lasse Schöne spectaculair bijna binnen, om uit de daaropvolgende corner Sánchez te bedienen, die prima binnenkopte: 1-0. De Amsterdammers gingen op zoek naar meer en kregen onder meer mogelijkheden via Amin Younes en Kasper Dolberg. 

Gescoord werd er echter niet en omdat FC Groningen heel compact verdedigde voor de eigen goal, had Ajax moeite om er doorheen te komen. Afstandsschoten waren het gevolg, die weinig effectief waren. Zo was de ruststand 1-0. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/100886/live-1645-uur-ajax-fc-groningen-2-0