Een degelijk Ajax is ook gewoon drie punten waard

Bron: www.ajaxlife.nl

Boer zoekt vrouw, El Ghazi zoekt penalty. © Pro Shots

Het kan niet altijd swingen, het kan niet altijd 5-0 worden. De kunst is om zulke potjes net zo goed in winst om te zetten en die kunst lijkt Ajax te beheersen. Dit is immers onze achterliggende gedachte om de zege (2-0) op FC Groningen te verklaren. Tijd voor foto’s!

Het spel van Ajax is op een of andere manier nog niet leuk genoeg om de Amsterdam Arena helemaal te vullen. Dat is jammer, omdat Peter Bosz en zijn ploeg beter verdienen. Ook bij Groningen-thuis zagen we genoeg om van te smullen, al moest je wel iets dieper inzoomen.

We zagen technische hoogstandjes van Schöne, passjes van Ziyech en passeeracties bij El Ghazi en Younes. Niet alles ging goed – dat hoeft ook niet – de intentie is al compleet anders dan vorig seizoen en daar zijn we blij mee. Zeker als je het koppelt aan punten.

Dat lukte zondag wel, al bleef Groningen lang en leuk meedoen. Het zegt meer over de FC dan Ajax. Dit was een van de betere eredivisieploegen die de laatste maanden op bezoek kwam. En die horde nam Ajax ook weer, terwijl het niet eens op volle sterkte was.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20904