Ajax boekt moeizame zege op FC Groningen

Ajax heeft zondagmiddag een moeizame overwinning geboekt op FC Groningen. In eigen huis werd het door treffers van Davinson Sánchez en Hakim Ziyech 2-0. Door de overwinning vergroot Ajax het gat met PSV tot zes punten.

Na een prachtige minuut stilte voor de slachtoffers van Chapecoense, trapte Ajax het duel in de ArenA af met FC Groningen. De uitploeg noteerde een kansje in de absolute beginfase, maar Ajax nam het initiatief gauw over. Na tien minuten was het dan ook al raak.

Eerst volleerde Lasse Schöne spectaculair bijna binnen, om uit de daaropvolgende corner Sánchez te bedienen, die prima binnenkopte: 1-0. De Amsterdammers gingen op zoek naar meer en kregen onder meer mogelijkheden via Amin Younes en Kasper Dolberg.

Gescoord werd er echter niet en omdat FC Groningen heel compact verdedigde voor de eigen goal, had Ajax moeite om er doorheen te komen. Afstandsschoten waren het gevolg, die weinig effectief waren. Zo was de ruststand 1-0.