A1 ondanks verspelen zege winterkampioen

De A1 van Ajax heeft zich, ondanks het verspelen van een 2-0 voorsprong, weten te kronen tot winterkampioen. In eigen huis werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Feyenoord A1. De B1 leed op bezoek bij Feyenoord B1 een zware nederlaag (4-1), terwijl ook de B2 onderuit ging (0-3 tegen FC Twente). Ajax C2 won wel. Op De Toekomst werd PEC Zwolle C2 met 7-1 verslagen.

FT | Feyenoord B1 - Ajax B1 (4-1)Ajax B1 heeft op bezoek bij Feyenoord B1 zijn derde nederlaag op rij geleden. Na AZ (0-2), PSV (3-1) werd er dit keer in Rotterdam met 4-1 verloren. Het aantal competitienederlagen dit seizoen komt daarmee op vijf.

Al binnen enkele minuten wist Cheick Touré Feyenoord B1 op voorsprong te brengen. Niet lang erna wist de spits van de Rotterdammers opnieuw te scoren. Rodney Huygen passeerde drie Ajacieden, waarna Touré opnieuw kon scoren. Deed Ajax nog wat terug? Jawel. Een enorm harde vrije trap van Hossein Zamani raakte de lat, maar daar bleef het dan ook wel bij. Vlak voor rust raakte ook Feyenoord nog de lat, waardoor een grote achterstand Ajax bespaard bleef.