Recordbreker De Ligt blij met Sanchez en Westermann

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Centrumverdediger Matthijs de Ligt is pas zeventien jaar, maar gisteren tegen Panathinaikos had de Ajacied een basisplaats. Daarmee was hij de jongste basisdebutant van Ajax in een Europees toernooi. De Ligt is blij met zijn ontwikkeling en dankt zijn opmars aan zijn twee collega’s.

“Heiko is voor mij een soort mentor. We spelen ook geregeld samen bij Jong Ajax. Het is fijn om iemand met zoveel ervaring naast je te hebben”, zegt De Ligt tegen ELF Voetbal over de 33-jarige Westermann. “Heiko is bijna twee keer zo oud als ik. Iedereen heeft vanavond de echte Heiko kunnen zien: sterk in duels en voetballend ook goed. Ik denk dat we het samen goed hebben gedaan. Panathinaikos heeft volgens mij maar een kans gehad.” Ook Davinson Sánchez, de Colombiaanse verdediger bij Ajax 1, krijgt een compliment. “Op mijn positie is Davinson misschien wel de beste verdediger van de Eredivisie. Het is voor mij goed om naar hem te kijken tijdens trainingen en wedstrijden, hoe hij bepaalde situaties oplost.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/11/25/recordbreker-de-ligt-blij-met-sanchez-en-westermann/