‘Jong’ Ajax verslaat Pana en wordt groepswinnaar

Een heel jong Ajax heeft donderdagavond met 2-0 gewonnen van Panathinaikos. Het waren Lasse Schöne en Kenny Tete die voor de doelpunten zorgden.

De eerste helft was weinig spectaculair. Het was zichtbaar dat de jonge Ajacieden niet echt op elkaar ingespeeld waren en dat resulteerde in een wat saaie wedstrijd. Ook Panathinaikos kreeg echter weinig kansen. Toch opende Ajax vlak voor rust de score via Schöne. De Deen liet nog maar eens zien dat hij een prima vrije trap in huis heeft en krulde de bal in de kruising.

Het was voor Ajax een mooie uitgangspositie om mee te gaan rusten. Na rust was het Kenny Tete die de score verdubbelde. De ontlading bij de verdediger was enorm. En ondanks dat hij onlangs in de clinch lag met de supporters, werd zijn naam uitgebreid gescandeerd na de treffer. Even later werd de avond voor Tete nog mooier: hij werd aanvoerder toen Schöne het veld verliet.