El Ghazi scoort voor winnend Jong Ajax

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen van NAC Breda. In de Amsterdam ArenA scoorden Anwar El Ghazi en Matthijs de Ligt voor het team van Marcel Keizer.

De beloften begonnen goed aan de wedstrijd en losten via Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny, Pelle Clement en Anwar El Ghazi een aantal gevaarlijke schoten op het Bredaase doel. Vlak voor rust scoorde de naar Jong Ajax verbannen Anwar El Ghazi de openingstreffer. Na een mooi passje van Nouri kon Clement de bal simpel terugleggen op El Ghazi, die van dichtbij raak schoot.

In de tweede helft kreeg Ajax minder kansen. Na een goede hoekschop van Donny van de Beek kopte Matthijs de Ligt Jong Ajax op een 2-0 voorsprong. De verdediger scoorde daarmee voor de tweede keer, in twee optredens, in de Amsterdam ArenA. Na een mooie tegenaanval scoorde NAC een kwartier voor tijd de aansluitgingstreffer.

Enig smetje op de overwinning was het uitvallen van Vaclav Cerny. De buitenspeler kampte met hamstringklachten. Ook Anwar El Ghazi kwam niet ongeschonden uit de strijd. Hij had pijn aan zijn rug.