Bosz: “Begrijp ongeduld Nouri & Vd Beek”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na de gemakkelijke 1-6 overwinning in het bekertoernooi op Kozakken Boys is de roep van de Ajax-supporters groter geworden om Donny van de Beek en Abdelhak Nouri in Ajax 1 te laten starten. Volgens hoofdtrainer Peter Bosz zullen de toptalenten nog even moeten wachten voordat ze klaar zijn voor het echte werk. “Geduld is een schone zaak. Wat goed is, komt op een gegeven moment vanzelf”, zo vertelt Bosz aan De Telegraaf.

“Ik begrijp het ongeduld bij Nouri en Van de Beek. Maar het gaat er vervolgens om hoe je daarmee omgaat. Het komt ook een beetje doordat in Nederland heel anders tegen jonge jongens wordt aangekeken dan in het buitenland”, aldus de hoofdtrainer.

“Als ik bijvoorbeeld Riechedly Bazoer en Appie met elkaar vergelijk, zijn dat fysiek al totaal andere spelers”, vervolgt de hoofdtrainer. Om te zeggen dat je op je 18e of 19e in het eerste moet staan, is volgens Bosz niet waar. “We hebben tegen Kozakken Boys ook gezien dat Ajax een club is die heel veel met talenten werkt. Daar houd ik ook van en dat vind ik mooi. We startten daar met zes jongens in de basis die nog geen twintig zijn, dat is nog al wat”, zo is Bosz van mening.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/bosz-geduld-is-schone-zaak/