Jonkies Ajax hebben geen kind aan Kozakken Boys

Bron: www.ajaxlife.nl

Van de Beek viert de 0-3, waarvan hij de aangever was © Pro Shots

Ajax heeft zich zonder enige moeite geplaatst voor de volgende rond van het KNVB-bekertoernooi. Het elftal vol jonkies was in Werkendam met 6-1 te sterk voor Kozakken Boys. Met debutant Pelle Clement onder de doelpuntenmakers.

Peter Bosz veegde na de klassieker het bord met de opstelling helemaal schoon en zette daar voor Kozakken Boys-uit elf nieuwe namen neer. Namen van bankzitters als Diederik Boer, Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald, en van talenten die eraan komen, als Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri. Spelers bij wie de bewijsdrang groot moet zijn, dus.

Des te meer omdat de ‘fantasie-opstelling’ van de eerste bekerronde, tegen Willem II, uiteindelijk controleur Lasse Schöne en linksback Daley Sinkgraven een basisplaats opleverde afgelopen maanden. Zij kregen vanavond dan ook rust.

Op sportpark De Zwaaijer in Werkendam wervelde de ploeg echter niet van meet af aan tegen de tweededivisionist. Ajax speelde in de beginfase in een laag tempo, en bij kansen voor Bazoer en Vaclav Cerny ontbrak de scherpte. Schot één belandde op de parkeerplaats, schot twee ging voorlangs.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20664