Jordi Cruijff: “Bosz exponent verzorgd aanvallend voetbal”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Jordi Cruijff is de succesvolle technisch directeur van Maccabi Tel Aviv. Begin van dit kalenderjaar haalde hij de huidige Ajax-trainer Peter Bosz naar Israël. Cruijff is een liefhebber van de voetbalvisie van de 52-jarige Ajax-coach.

“Ik zat al aan aantal jaar achter hem aan”, zegt de 42-jarige Cruijff tegen de NOS. “Ik vind dat zijn voetbalidee heel erg goed bij ons past. Wij willen ook altijd aanvallen en van achteruit opbouwen en niet blind de bal naar voren trappen.” Net als Johan Cruijff wil zijn zoon winnen, maar wel met mooi aantrekkelijk voetbal. Bosz is ook zo, vindt de zoon van Nummer 14. “Dat accepteert het publiek ook niet helemaal, ze houden wel van verzorgd en aanvallend voetbal. Ik denk dat Bosz in Nederland wel de exponent daarvan is.” Cruijff was zijn trainer na een half jaar dus weer kwijt. “Toen wij hem haalden wisten we al dat hij een absolute kandidaat voor Ajax was, als Frank de Boer weg zou gaan. Toen de berichten kwamen dat Frank open stond voor iets anders, wisten wij wel hoe laat het was”, aldus Cruijff.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/10/22/jordi-cruijff-bosz-exponent-verzorgd-aanvallend-voetbal/

Gegevens