Jong Ajax maakt opnieuw indruk

© Proshots

Jong Ajax heeft maandagavond opnieuw geïmponeerd. Op een uitverkocht Sportpark de Toekomst werd De Graafschap met 4-2 verslagen door de Amsterdamse talenten, die eigenlijk nalieten om een nog grotere uitslag neer te zetten.

Door de afwezigheid van Matthijs de Ligt, Carel Eiting en Deyovaisio Zeefuik (die woensdag meespelen met de A1 in de UEFA Youth League) en Frenkie de Jong (ziek) trad de ploeg van Marcel Keizer en assistent John Heitinga aan met onder andere Heiko Westermann, Diederik Boer en Pelle Clement in de basis.

De beloften keken al snel tegen een achterstand aan. Al in de eerste minuut kopte Parzyszek De Graafschap op een 0-1 voorsprong. Jong Ajax was na de vroege achterstand wat zoekende en kreeg na een kwartier voetballen meer grip op de wedstrijd. In de 18e minuut kwam de thuisploeg langszij. Vaclav Cerny kreeg de bal voor zijn voeten en haalde goed uit. Jong Ajax drong aan, creëerde enkele goede mogelijkheden en dolde de bezoekers zo nu en dan. Na ruim een half uur werd het overwicht beloond. Na goed voorbereidend werk van Mateo Cassierra kon de jarige Cerny zijn tweede doelpunt van de avond maken.