Telegraaf: Dolberg, Schöne en Gudelj in basis

Bron: www.ajaxshowtime.com

Lasse Schöne, Nemanja Gudelj en Kasper Dolberg starten donderdagavond in de basis bij Ajax, zo verwacht De Telegraaf. De ochtendkrant meldt dezelfde basisopstelling als tegen PEC Zwolle, met alleen Gudelj voor de geschorste Hakim Ziyech als wijziging.

Het zou betekenen dat Daley Sinkgraven opnieuw linksback speelt. De middenvelder van origine deed het daar goed tegen Willem II en Zwolle en zal bij afwezigheid van de zieke Mitchell Dijks geen vraagteken zijn. De basisplaats van Schöne als controleur gaat opnieuw ten koste van Jaïro Riedewald, die ook achterin niet de voorkeur krijgt boven bijvoorbeeld Nick Viergever.

Voorin krijgt Dolberg voor de derde wedstrijd op rij de kans. Dat is een kleine verrassing, omdat Peter Bosz woensdag tijdens de persconferentie nog in de richting van rust leek te werken. De Deen doet het heel erg goed in de spits, maar is ook blessuregevoelig. Ajax is uiterst voorzichtig met hem, maar kennelijk laten de data het toe om hem nogmaals te laten starten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/99415/telegraaf-dolberg-schone-en-gudelj-in-basis