Van Hanegem: “Dolberg vind ik echt een goede spits”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Kasper Dolberg ontpopt zich tot de ideale Ajax-spits. Hij kan scoren (6 eredivisiewedstrijden, 4 goals), maar hij kan ook de bal vasthouden, kaatsen en combineren. Dit is ook de oer-Feyenoorder en fervent Ajax-watcher Willem van Hanegem niet ontgaan.

“Die Dolberg vind ik echt een goede spits en dat zeg ik al weken”, pent de enthousiaste Van Hanegem neer in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Hij ziet het spel, dus hij maakt ook zijn medespelers beter. Hij is een goede kopper en komt goed ‘in de bal’, als dat nodig is. Houdt ‘m nooit te lang vast, kaatst en dan, boem, is-ie weg.” Dolberg moest ook al de traditionele vergelijkingen ondergaan met enkele legendarische Ajax-spitsen. “‘Hij lijkt op Kieft’, zei iemand. Omdat hij blond is en omdat hij naar de eerste paal komt zeker? Maar Dolberg heeft meer voetballend vermogen dan Kieft, hoor.” Kieft, nu voetbalanalist, was tussen 1980 en 1983 actief bij Ajax. (red; ik vind Dolberg op Pettersson lijken)

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/09/26/van-hanegem-dolberg-vind-ik-echt-een-goede-spits/

Gegevens