“Wennen aan het Ajax-spel? Hou daar toch eens over op!”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Rechtsbuiten Bertrand Traoré wordt in de spits opgesteld en middenvelder Hakim Ziyech wordt als rechtsbuiten gebruikt. Het opstellen van spelers op posities waar ze minder renderen is bij Ajax al langer een probleem. Voetbalanalist Pierre van Hooijdonk vindt het dan niet zo raar dat nieuwe spelers zo veel tijd nodig hebben om te wennen bij Ajax.

“Van het geschuif met Traoré snap ik niets. Dan komen ze weer met dat verhaal dat hij moet wennen aan het Ajax-spel. Hou daar toch eens over op!”, zegt Van Hooijdonk in zijn column voor Voetbal International. “Als een spits moet wennen aan een systeem met drie aanvallers, heb je de verkeerde spits aangetrokken. Aan Kasper Dolberg kun je zien dat hij goed functioneert in het Ajax-systeem. Maar daarnaast komt het bij Ajax door de jaren heen te vaak voor dat spitsen worden aangetrokken voor wie dat niet opgaat.” De voormalige Feyenoorder vindt dat zijn Feyenoord het geweldig doet. “De wisselvalligheid in het spel van Ajax zie je bij Feyenoord niet terug. Die ploeg is tot nu toe stabiel en oerdegelijk. Bovendien blijken ze hun speelwijze tegen topteams te kunnen aanpassen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/09/21/wennen-aan-het-ajax-spel-hou-daar-toch-eens-over-op/