Ajax wint stroperige pot in Almelo en houdt aansluiting

Bron: www.ajaxlife.nl

Best terecht dat de Ajacieden na de 2-0 winst de meegereisde supporters bedanken.© Pro Shots

Eigenlijk waren de meegereisde Ajacieden in het uitvak van het Polman Stadion het best in vorm. Vol vuur en vlam zongen ze de elf op het kunstgras naar een 2-0-overwinning op Heracles. Belangrijk, anders zou de klassieke concurrent uit Rotterdam na winst op PSV al behoorlijk uit zicht zijn geweest.

De eerste helft in Almelo kende voor Ajax heel weinig lichtpuntjes. In de uit-tenues van vorig seizoen had de ploeg van Peter Bosz moeite de wil op te leggen aan Heracles. Bij de Almelose ploeg stond oud-Ajacied Lerin Duarte in de basis, samen met de op het oude nest teruggekeerde Samuel Armenteros. Duarte was in de zevende minuut als eerste gevaarlijk, met een schot dat Andre Onana niet klemvast kon houden.

Hakim Ziyech oogde niet heel geïnspireerd vanaf rechts en zal zelf verbaasd zijn over het lage aantal balcontacten. Bij FC Twente was hij los en vrij, nu speelde de Marokkaan vooral zo taakbewust mogelijk. Dat bracht Ajax heel weinig. In de loop van de eerste helft was Ziyech meer en meer in de as te vinden en soms zelfs op links. Tot ongenoegen van Peter Bosz.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20430