Cruijff: “Begrijp goed dat coach naar tactisch plan B zoekt”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Jordi Cruijff heeft in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf begrip getoond voor de tactische ingrepen van Peter Bosz in de Champions League-return tegen PAOK Saloniki. De Ajax-coach besloot om met vijf verdedigers aan te treden. Het spel leek nergens op, maar Ajax haalde toch een 1-2 overwinning uit het vuur.

“Laat ik het zo zeggen, er zijn vandaag de dag maar weinig clubs in de wereld die zich nooit hoeven aan de passen”, schrijft Cruijff in zijn column. “Zoals Arsenal en FC Barcelona. Maar zodra die twee tegen elkaar spelen, zie je ook dat Arsenal zich aanpast” De technisch directeur van Maccabi Tel Aviv FC heeft dan ook begrip voor een 5-3-2 systeem. “Het is bekend dat Ajax ook de intentie heeft om zich van niemand iets aan te trekken. Toch begrijp ik heel goed dat een coach naar een tactisch plan B zoekt. Vereiste is alleen wel dat in die bijstelling het dna van Ajax blijft zitten. Dus dominant zijn, drukzetten en van achteruit opbouwen. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe een trainer met zo’n situatie omgaat”, besluit de 42-jarige voormalige voetballer.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/08/08/cruijff-begrijp-goed-dat-coach-naar-tactisch-plan-b-zoekt/