Ajax Jaarboek, nou ja, Ajax Encyclopedie winnen?

Bron: www.ajaxlife.nl

Het Jaarboek kent dit keer een eerbetoon aan Cruijff. © Ajax Images

Het seizoen 2015/2016 was niet bepaald zo'n succes dat je graag nog door het Ajax Jaarboek doorbladert. Laat die pijnlijke foto's maar zitten. Toch is het nieuwe jaarboek meer dan de moeite waard. Het is namelijk ook de aftrap van de Ajax Encyclopedie.

Ajax geeft al sinds 1993 elk jaar het Ajax Jaarboek uit. Het mag dus met recht een mooie traditie worden genoemd. En daar mag na het mislopen van de titel natuurlijk niet aan getornd worden. En dus brengt Kick Uitgevers, die het jaarboek sinds vorig jaar uitgeeft, ook gewoon over afgelopen seizoen een jaarboek uit.

Deze is met ruim vierhonderd pagina's een stuk dikker dan we gewend zijn. Het Ajax Jaarboek is vanaf deze editie namelijk ook meteen een Ajax Encyclopedie. In de komende veertien (!) delen (en dus jaren) wordt de gehele clubgeschiedenis beschreven, naast het afgelopen seizoen.

In het eerste deel van de encyclopedie staan alle officiële wedstrijden van Ajax - van 1900 tot die in Doetinchem - vermeld. Daarnaast telt het boek vijftig pagina's met foto's van de eind maart overleden Johan Cruijff. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20106

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Onderwerpen: ArenA, Open dag, Prijsvraag
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff