Sánchez komt naar Ajax als winnaar Copa Libertadores

Bron: www.ajaxlife.nl

Daar gaat geen lullig bekertje de lucht in. © Pro Shots

Het is gelukt! Davinson Sánchez heeft in zijn laatste wedstrijd met Atlético Nacional de Copa Libertadores veroverd. De return van de finale werd met 1-0 gewonnen van Independiente en dat was na de remise (1-1) van het heenduel voldoende om de beker in ontvangst te mogen nemen.

Zoals je op de foto kunt zien, liegt de beker er niet om. Wij hebben de cup met de grote oren, in Zuid-Amerika hebben ze gewoon een enorme beker. De Copa Libertadores is een variant op de Champions League die wij kennen, dus ergens is dat ook wel terecht.

Net als in de heenwedstrijd maakte verdediger Sánchez de negentig minuten vol. De toekomstig Ajacied kon al na negen minuten juichen, toen Miguel Angel Borja zijn ploeg op voorsprong zette. Het bleek de enige goal en dus kreeg Nacional de Copa voor de tweede keer in zijn historie uitgereikt.

De Colombianen kenden bij het heenduel, in Quito, nog de handicap van spelen op bijna drie kilometer hoogte. Rond de wedstrijd in eigen huis, in Medellín, was wel sprake van gelijke omstandigheden. En ook een late gelijkmaker bleef Nacional dit keer bespaard.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20101