Nouri met Oranje onder 19 in blessuretijd onderuit

Nouri moet nog flink aan de bak voor de halve eindstrijd. © Pro Shots

De hakbal was subliem, maar een ticket voor de halve finales is nog lang niet binnen. 'Appie' Nouri ging met Oranje onder 19 in het tweede groepsduel onderuit, tegen Engeland. Dat gebeurde op een vrij zure manier. Het winnende doelpunt, de 2-1, werd gemaakt in blessuretijd.

Oranje onder 19 schoot juist uit de startblokken en nam al na tien minuten via Sam Lammers een voorsprong. Met Nouri als enige afgevaardigde van Ajax in de basis slaagde Oranje er niet in om Engeland vast te zetten. Sterker nog, het moest steeds vaker in de achteruit.

Dominic Solanke sloeg nog voor rust toe en ook in de tweede helft had Oranje onder 19 moeite om het spel te dicteren. De ontmoeting leek uit te draaien op een gelijkspel en juist toen iedereen zich daar mee leek te verzoenen, ging het van kwaad naar erger.

Isaiah Brown maakte in de tweede minuut van de blessuretijd het winnende doelpunt. En toen was er geen tijd meer over om dit te herstellen. Het gevolg is dat Engeland onder 19 zeker is van een plek bij de laatste vier, terwijl de jonge Oranjehemden moeten winnen.