De Graafschap krijgt ongelijk en blijft gedegradeerd

Bron: www.ajaxlife.nl

Sjaak lacht het laatst van allemaal. © Pro Shots

Feest in huize-Swart! De Graafschap heeft bot gevangen bij de rechter en wordt niet als negentiende club toegevoegd aan de eredivisie. De Superboeren zijn in feite dus veroordeeld, tot het spelen van Jupiler League. De club uit Doetinchem accepteerde niet zomaar dat FC Twente er wel in bleef.

Zoals we weten heeft Twente er een ongelooflijk potje van gemaakt en was het de bedoeling van de KNVB om de tukkers terug te zetten naar de Jupiler League. Twente ging in beroep en hoewel het zijn kort geding bij de rechter verloor, toonde de beroepscommissie van de KNVB genade.

De Graafschap was daardoor het kind van de rekening en blijft dat ook, hoezeer het zich hierdoor ook gepiepeld voelt. Als Twente er zo'n potje van maakt, dan moet een ploeg die het eerlijk speelt net zo goed recht hebben op een startbewijs, claimt men in Doetinchem.

De rechter gaat niet mee in die gedachtegang en ontzegt De Graafschap toegang tot de eredivisie. Of het hiermee nu klaar is, blijft een beetje de vraag. De Superboeren kunnen ook weer in beroep gaan, waardoor de hele zaak nog langer onduidelijk blijft.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20037

Gegevens