Ajax verliest oefenpot tegen FC Liefering

De eerste wedstrijd onder leiding van Peter Bosz is met 3-4 verloren van gastheer en opleidingsclub van Red Bull Salzburg, FC Liefering. Door middelmatig te verdedigen werd het gelijkspel door de neus geboord. Al in de eerste helft kwam Ajax op een 0-2 achterstand.

Pater Bosz kon naar hartenlust spelen met de opstelling maar pas na de eerste helft werd een goede formule gevonden en werd de achterstand weggewerkt. Anwar El Ghazi scoorde in de 68e minuut de 2-1 en binnen één minuut maakt hij de gelijkmaker. Lang duurde dit echter niet want amper 5 minuten hierna werd het 2-3 door een enorme pegel van Lorenz Grabovac. André Onana die overigens een paar mooie reddingen maakte, kon net niet genoeg zijn hand tegen de bal krijgen om dit schot te stoppen

Donny van de Beek schoot, na een mooie steekpass van Robert Muric, de bal keihard in de korte hoek zodat het weer gelijk werd. In de laatste minuut werd er wat knullig verdedigd en daar profiteerde Mergim Berisha van de thuisploeg van zodat de eindstand 3-4 werd.