Docu over oer-Ajacied Schoevaart en voetbal hatende vrouw

Bron: www.ajaxlife.nl

Hij is misschien niet de allerbekendste, maar behoort wel tot de meest oprechte Ajacieden. We hebben het natuurlijk over meneer Schoevaart, die ons ruim drie jaar geleden ontviel. Gelukkig is er nog meer dan voldoende beeldmateriaal voor een mooie documentaire.

Meneer Schoevaart bereikte de respectabele leeftijd van 94 jaar en was vrijwel zijn hele leven lid van Ajax, erelid zelfs. Hij omschreef zichzelf niet als supporter, maar clubman. Iemand met de statuur van meneer Schoevaart mag dat. Hij diende Ajax in allerlei functies.

In de ruim tachtig jaar dat meneer Schoevaart bij Ajax over de vloer kwam, was hij niet thuis. Wie wel thuis zat, was zijn vrouw. Want die vond het zonde van haar tijd om naar Ajax te gaan. Toch waren de twee 63 jaar met elkaar getrouwd, al kun je stellen net zo goed stellen dat meneer Schoevaart met de club in de echt was verbonden.

Mevrouw Schoevaart kon zich amper nog herinneren wat ze in haar man zag, maar dit verandert na zijn overlijden. De liefde en trots komen langzaam terug en dat is vastgelegd in de documentaire '2Doc: Mijn Bovenburen'. De docu wordt uiteraard uitgezonden op NPO2, vrijdag om 20.55 uur.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19942

Gegevens

Onderwerpen: Erelid
Clubs: AFC Ajax