Oud-Ajacieden verliezen eerste EK-wedstrijden

Vier ex-Ajacieden waren maandag met hun nationale team actief op het EK. In groep E nam Zlatan Ibrahimovic het met ‘zijn’ Zweden op tegen Ierland en in diezelfde poule traden Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld met België aan tegen Italië.

Ibrahimovic had het met Zweden lastig tegen de Ieren. De eerste helft kwam hij weinig in het spel voor en werd hij zeer kort gedekt. Vlak na rust kwam Ierland terecht op een 1-0 voorsprong en alle Zweedse ogen waren toen gericht op ‘Super Zlatan’. Hij wist twintig minuten voor tijd even te ontsnappen aan zijn directe mandekking en na een korte dribbel werd zijn scherpe voorzet in het eigen doel gekopt door Cairan Clark. Dit resulteerde in een 1-1 eindstand waardoor beide landen genoegen moesten nemen met een punt. Een ware ‘Zlatan-show’, waar veel Zweden op gehoopt hadden, werd het dus niet. Vrijdag 17 juni mag hij tegen Italië laten zien wat hij in huis heeft.