Rode Duivels nemen drie oud-Ajacieden mee naar EK

Bron: www.ajaxlife.nl

Alderweireld en Vertonghen vormden bij Ajax samen het centrale duo. © Pro Shots

Er gaan slechts twee spelers uit de eredivisie naar het EK en er komt slechts één Ajacied in actie, voor wie moeten we dan juichen? Misschien is België een optie. Tot de EK-selectie van de Rode Duivels behoren maar liefst drie oud-Ajacieden: Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen.

De verdedigers behoren stuk voor stuk tot de 23 uitverkoren die België glorie moeten bezorgen. Hopelijk slaagt het trio erin om fit te blijven, aangezien bondscoach Marc Wilmots niet bepaald ruim meer in de verdedigers zit.

De Belgen beginnen op basis van de Fifa-ranking als een van de favorieten aan het EK, maar in de praktijk komt het erop neer dat ze outsiders zijn, net als veel andere ploegen. België neemt het in groep E op tegen Italië, Ierland en Zweden.

Zweden neemt spits Zlatan Ibrahimovic uiteraard mee naar het EK, waarmee we opnieuw een oud-Ajacied te pakken hebben. En dan hebben we IJsland nog, dat tickets heeft geboekt voor Kolbeinn Sigthórsson. De Pool Arek Milik is de enige Ajacied die de eindronde in Frankrijk speelt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19861