Ajax kreeg 1,5 punt cadeau van KNVB, PSV drie punten

Bron: www.ajaxlife.nl

Makkelie deed nog zo z'n best... © Pro Shots

Weten jullie nog? Ajax - FC Utrecht, Arek Milik valt, Danny Makkelie wijst naar de stip en Ajax bleef op kampioenkoers (toen nog wel). Het land was te klein. Aangifte hier, complotdenkers daar. Dit was het bewijs, de KNVB deed er alles aan om Ajax de titel te bezorgen. Maar heeft Ajax dit seizoen echt gemazzeld met de beslissingen van de scheidsrechters?

Het antwoord is ja, of op z’n minst een beetje, of dan toch zeker een heel klein beetje. Maar PSV had nog meer mazzel. Ajax kreeg 1,5 punt cadeau door arbitrale fouten, PSV had drie punten minder gekregen als de scheidsrechters het hele seizoen foutloos waren geweest.

Hoe we dit allemaal weten? Zoals wel vaker heeft het Algemeen Dagblad een scheidsrechterstest gedaan. Dit keer heeft het AD zich beperkt tot de wedstrijden van Ajax en PSV. Thijs Zonneveld en Tim Niemansverdriet keken voor de krant alle 66 wedstrijden van de twee ploegen en turfden de belangrijke fouten van de scheidsrechters. Wel of geen doelpunt, wel of geen rode kaart en wel of geen penalty leverden allemaal een streepje op.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19839

Gegevens